Син Януковича набув російського громадянства – ЗМІ

Олександр Янукович утік до РФ 2014 року
Фото: 5.ua

Старший син колишнього українського президента-втікача Віктора Януковича Олександр набув російського громадянства. Про це 24 жовтня повідомило пропагандистське агентство "РИА Новости".

За даними агентства, відомості про те, що Янукович став громадянином країни-агресора, занесено до податкових документів його компанії, зареєстрованої 2014 року в Санкт-Петербурзі. До цього, зазначає "РИА Новости", його вказували як громадянина України.

Агентство також повідомило, що цю інформацію підтвердив держреєстр РФ, не уточнюючи, про який реєстр ідеться.

Контекст:

Олександр Янукович покинув Україну після Революції гідності 2014 року разом із батьком. В Україні він перебуває в розшуку, проти нього порушено кримінальні провадження за підозрою у службовому підробленні, ухиленні від сплати податків, привласненні, розтраті майна або заволодінні ним через зловживання службовим становищем і причетності до розгону протестувальників на Майдані в Києві та Запоріжжі.

Крім того, українські правоохоронці заявляли, що Олександр Янукович був власником мережі компаній, пов’язаних із його батьком, яка займалася відмиванням і легалізацією доходів, отриманих у незаконний спосіб.

Янукович перебуває під санкціями в Україні, Євросоюзі, Великобританії, США та деяких інших країнах.