Столтенберг: Звільнення останньої території, утримуваної ІДІЛ, є чудовим досягненням глобальної коаліції

Столтенберг привітав звільнення Багуза від бойовиків ІДІЛ
Фото: ЕРА

За словами генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, Альянс залишається прихильним до боротьби з тероризмом.

Звільнення міста Багуз у Сирії від бойовиків "Ісламської держави" (ІДІЛ), є чудовим досягненням глобальної коаліції, заявив 23 березня у Twitter генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Звільнення останньої території, утримуваної ІДІЛ, є чудовим досягненням глобальної коаліції. НАТО залишається відданим нашій спільній боротьбі з тероризмом", – написав Столтенберг.

Загони "Сирійських демократичних сил" (SDF) почали наступ на останній анклав терористів ІДІЛ – місто Багуз – 9 лютого 2019 року. Після захоплення кількох позицій терористи почали контрнаступ, який бійці SDF відбили.

2 березня SDF заявили про початок операції зі звільнення останнього підконтрольного бойовикам ІДІЛ міста Багуз у Сирії. 23 березня у SDF заявили про успішне завершення штурму Багуза.

Війна в Сирії триває з 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди і бойовики "Ісламської держави". У вересні 2014 року операцію проти ІДІЛ почала коаліція на чолі зі США. У вересні 2015 року до конфлікту в Сирії приєдналася Росія, в серпні 2016-го – Туреччина.