Telegram планує створити власну криптовалюту – ЗМІ

Telegram планує залишити у своїй власності 52% від загального обсягу криптовалюти – ЗМІ
Фото: ЕРА

У 2019 році в месенджері Telegram запустять блокчейн-платформу для угод у криптовалюті, повідомив портал TechCrunch із посиланням на власні джерела.

Месенджер Telegram планує створити власну криптовалюту Gram. Про це 8 січня портал TechCrunch повідомив із посиланням на власні джерела.

За їхніми даними, також у компанії хочуть створити власну блокчейн-платформу (базу даних транзакцій) із назвою Telegram Open Network (TON), яка має забезпечити всі платежі між користувачами.

Електронний гаманець для зберігання коштів у блокчейні TON може з'явитися у 2019 році, ідеться в публікації.

Telegram планує залишити у своїй власності 52% від загального обсягу криптовалюти, щоб уникнути спекуляцій, а 44% продаватиме публічно. Ще 4% криптовалюти на чотири роки зарезервують за розробниками.

Telegram – безкоштовний месенджер, який створив колишній глава "ВКонтакте" Павло Дуров. Перший клієнт для пристроїв на платформі iOS презентували 14 серпня 2013 року. Кількість активних користувачів сервісу у грудні 2017 року сягла 180 млн осіб.

Криптовалюта – віртуальна грошова одиниця. Її не контролює жоден банк, у неї немає купюр і банкнот, а всі операції проводять тільки в інтернеті, вони доступні у відкритому вигляді. Наразі у світі існує понад 2 тисячі криптовалют, найпопулярніші з них – Bitcoin (біткоін) та Ethereum (ефіріум).