"Тіньового касира Путіна" дочка хоче занести до санкційного списку

Ольга Литвиненко набула польського громадянства
Фото: currenttime.tv

Дочка ректора державного гірничого університету в Санкт-Петербурзі Володимира Литвиненка Ольга вважає, що її активність у країнах Балтії вже позначилася на участі батька у президентській кампанії Володимира Путіна.

Ольга Литвиненко, дочка ректора державного гірничого університету в Санкт-Петербурзі Володимира Литвиненка, повідомила "Радио Свобода", що на нещодавній зустрічі з естонськими парламентаріями обговорювала занесення до санкційних списків співвласників хімічного холдингу "ФосАгро", серед яких вказано і її батька.

"Співвласників холдингу "ФосАгро"... називаю "тіньовими касирами Путіна", – заявила вона.

Окрім Володимира Литвиненка, холдингом керують його бізнес-партнери Андрій Гур'єв та Ігор Антошин.

"Про це я вже говорила в парламенті Литви і зараз готую юридичну експертизу для робочої групи щодо внесення перерахованих вище осіб до санкційного списку. Гур'єв уже перебуває в так званих кремлівських списках, – розповіла Ольга Литвиненко.

Одним зі своїх досягнень вона назвала рішення розмістити пітерський штаб кандидата у президенти РФ Володимира Путіна не в гірничому університеті, а також те, що її батько не керує штабом одноосібно.

Литвиненко стверджує, що в 1997 році її батько написав Путіну кандидатську дисертацію про ринкові відносини в Санкт-Петербурзі і Ленінградській області.

Володимир Литвиненко керує університетом із 1994 року. У його декларації за 2016 рік вказано дохід у розмірі 195,7 млн руб. (приблизно $3,3 млн).

Ольга Литвиненко набула польського громадянства.