Трамп: Я б із радістю поговорив із Мюллером, але маю переконатися, що до мене буде чесне ставлення

Трамп: В офісі спецпрокурора працюють 13 юристів-демократів, і це несправедлива ситуація
Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп назвав "полюванням на відьом" звинувачення у змові з Росією під час виборів 2016 року, проте висловив готовність поговорити зі спецпрокурором Робертом Мюллером.

Президент США Дональд Трамп заявив, що готовий прийти на розмову до спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує втручання Росії у вибори в США, але має переконатися у справедливому ставленні до себе. Про це він заявив журналістам, повідомляє AFP 4 травня.

За словами американського президента, він би "з радістю поговорив" із Мюллером, але має переконатися, що до нього буде "чесне ставлення".

Він також заявив, що в офісі спецпрокурора працюють 13 юристів-демократів, і це несправедлива ситуація, оскільки вони – "злі демократи".

Американський президент наголосив, що готовий говорити з Мюллером, адже республіканці "нічого поганого не робили" у контексті звинувачень у змові з Росією під час виборів у США 2016 року.

Трамп додав, що має переконатися у справедливому ставленні, оскільки зараз іде "чисте полювання на відьом".

У жовтні 2016 року влада США офіційно звинуватила Росію у зломі серверів американських партій, а також у втручанні до процесу президентських виборів у країні. У Кремлі ці звинувачення назвали "нісенітницею".

8 листопада 2016 року республіканця Трампа обрали президентом США.

У грудні ЦРУ дійшло висновку, що Росія втручалася у президентські вибори у США з метою допомогти Трампу здобути перемогу. Речник Кремля Дмитро Пєсков назвав такі звинувачення "непристойними".

В опублікованій доповіді американської розвідки йдеться, що президент Росії Володимир Путін особисто наказав почати кампанію із втручання у вибори в США.

Агентство Bloomberg написало 23 січня 2018 року, що спецпрокурор планує допитати президента США.

24 січня Трамп заявив, що готовий під присягою відповісти на запитання Мюллера. За словами президента, він із "нетерпінням чекає цього, адже жодної змови взагалі не було".

30 квітня газета The New York Times повідомила, що Мюллер передав адвокатам Трампа приблизно 40 запитань, що стосуються зв'язків глави Білого дому і його оточення з РФ, та опублікувала їх. Президент назвав "ганьбою" витік у ЗМІ надісланих йому запитань.

На початку травня видання The Washington Post із посиланням на джерела повідомило, що Мюллер може надіслати повістку на допит Трампу.