Трамп номінував кандидатку до Верховного суду замість померлої Гінзбург. Демократи незадоволені

Трамп хоче бачити Барретт у Верховному суді
Фото: ЕРА

Емі Коні Барретт президент США Дональд Трамп висунув на посаду довічного члена Верховного суду. Вона має замінити Рут Гінзбург, яка померла 18 вересня. Кандидат у президенти від Демократичної партії Джо Байден заявив, що голосування щодо кандидатури Барретт має відбутися після президентських виборів, призначених на 3 листопада.

26 вересня президент США Дональд Трамп у Вашингтоні відрекомендував кандидатку на посаду довічного члена Верховного суду. Нею стала 48-річна Емі Коні Барретт, повідомив Twitter Білого дому.

"Для мене було великою честю запропонувати кандидатуру однієї з найблискучіших та найобдарованіших юристок нашої країни до Верховного суду. Це жінка, яка має неймовірні досягнення, видатний інтелект, бездоганну репутацію і непохитну вірність конституції", – написав президент у Twitter.

Місце у Верховному суді вакантне з 18 вересня, коли померла 86-річна Рут Гінзбург, знаменита суддя і борчиня за права жінок.

Виступаючи на церемонії представлення, Барретт заявила: "Якщо мене затвердять, я завжди пам'ятатиму, хто займав це крісло до мене".

Номінантка зараз обіймає посаду судді апеляційного суду сьомого округу США. Барретт дотримується консервативних поглядів, зокрема виступає проти абортів, пише Financial Times.

Із критикою вибору Трампа виступив на своєму сайті кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден. Він нагадав, що Барретт із 2012 року систематично висловлює незгоду з ухваленим за президентства Барака Обами законом про доступне медичне обслуговування, хоч Верховний суд підтверджував його конституційність.

Окрім того, Байден стверджує, що Сенат не має затверджувати кандидатуру члена Верховного суду до виборів президента країни, призначених на 3 листопада.