Тривалий глухий кут у війні РФ і України йде на користь Москві – Сунак

Сунак заявив, що необхідно прискорити підтримку України
Фото: EPA
"Тривалий глухий кут" у війні Росії та України йде на користь Москві. Таку думку на засіданні уряду Великобританії 31 січня висловив британський прем'єр-міністр Ріші Сунак. Його цитує газета The Guardian.

Він зазначив, що незабаром річниця російського вторгнення в Україну, і нагадав, що Великобританія передасть Україні 14 бойових танків Challenger 2.

Сунак сказав, що відколи став прем'єр-міністром, він переглянув підхід Великобританії до війни в Україні і дійшов висновку, що "тривалий глухий кут" у конфлікті піде тільки на користь Росії. Тому він вирішив, що необхідно прискорити підтримку України з боку Великобританії, працюючи в тісній співпраці із союзниками. Він заявив, що необхідно дати Україні "найкращі шанси на успіх".

Прем'єр Великобританії також заявив, що нове бачення передбачає і активніші дипломатичні зусилля, і роботу з планування відновлення України після закінчення війни.

Контекст:

У 2014 році РФ окупувала український Крим і розпочала збройний конфлікт на Донбасі, унаслідок якого було окуповано частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Путін оголосив про вторгнення в Україну, розпочавши повномасштабний етап війни. Спочатку, за даними СБУ, він розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

З урахуванням територій, захоплених у 2014–2015 роках, Росія зараз контролює Крим, частину Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької, Херсонської і Миколаївської областей України.