ЦАХАЛ підірвав тунелі "Хезболли" на півдні Лівану, використавши більше ніж 100 тонн вибухівки. Відео

ЦАХАЛ знищив більше ніж 50 підземних споруд "Хезболли", повідомили в Армії оборони Ізраїлю
Скріншот: עדכוני צה"ל / YouTube

Військові ЦАХАЛ виявили і знищили більше ніж 50 підземних споруд терористичного угруповання "Хезболла" на півдні Лівану. Про це 19 жовтня повідомляють на сайті Армії оборони Ізраїлю.

Зазначено, що вони були розташовані під мечетями, школами й іншими цивільними будівлями.

"Інженерні війська […] знищили всі тунельні шляхи, використавши більше ніж 100 тонн вибухівки. У зруйнованих тунелях були підземний командний центр підрозділу "Радван", у якому розміщувалися приміщення для зберігання зброї, припасів для тривалого проживання, мотоциклів і боєприпасів, а також житлові площі", – ідеться в повідомленні.

Окрім того, ізраїльські війська під час рейду виявили склад зброї "Хезболли" із сотнями одиниць озброєння й техніки, а також знищили чотири об'єкти підземної інфраструктури бойовиків.

Контекст:

27 вересня ЦАХАЛ повідомив про удари по центральному штабу "Хезболли" у столиці Лівану. Наступного дня ЦАХАЛ заявив про загибель лідера "Хезболли" Хасана Насралли внаслідок авіаудару. Пізніше "Хезболла" підтвердила його смерть.

1 жовтня ЦАХАЛ офіційно оголосив про початок наземної операції на Півдні Лівану. Ізраїль також завдає авіаударів по столиці країни Бейруту.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху повідомляв в інтерв'ю, яке опублікували 16 жовтня, що ЦАХАЛ виявив новітню російську зброю у схованках "Хезболли" в Лівані.