У Білорусі заявили про падіння української ракети у Брестській області неподалік кордону з Волинню

Ракета впала в полі
Фото: Беларусь за МКАДом / Telegram
Уранці 29 грудня на території Брестської області Білорусі впала ракета, повідомив місцевий паблік "Беларусь за МКАДом".

Ракета впала в полі неподалік села Горбаха, яке розташоване приблизно за 20 км від кордону з Україною (у районі Волинської області), стверджують у повідомленні.

Канал також опублікував фото уламків ракети, з огляду на які це могла бути зенітна С-300, зазначає "Беларускі Гаюн". Моніторингова група намагається верифікувати цю інформацію.

Білоруське державне агентство БЕЛТА стверджує, що це українська ракета. У повідомленні агентства йдеться про те, що самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка "негайно поінформували" про те, що сталося. Він доручив Слідчому комітету й міністерству оборони Білорусі встановити причини падіння ракети.

Білоруське слідство висунуло дві версії. За однією з них, ідеться про "аналогічний до нещодавнього інциденту в Польщі", за іншою ракету "збили внаслідок роботи систем ППО Білорусі".

Інформації про постраждалих внаслідок падіння ракети немає.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Уранці 29 грудня повітряну тривогу оголосили по всій Україні, влада попередила про ракетну загрозу. Після цього про роботу ППО повідомили в Києві, Київській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській та Житомирській областях. За попередніми даними головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, РФ випустила по Україні 69 ракет, 54 з них збила ППО.

У Повітряних силах ЗСУ повідомляли, що атакували з різних напрямків із літаків стратегічної авіації та кораблів.

В Одеській, Івано-Франківській, Львівській і Харківській областях є влучання по інфраструктурі. Для атаки по Харкову окупанти використали ракети С-300.

Міністр енергетики повідомив про "певні пошкодження об'єктів генерації та електромереж".