У Хабаровському краї РФ у військовій частині стався вибух, є загиблий та постраждалі – ЗМІ

Причину вибуху та кількість постраждалих не уточнюють
Фото: depositphotos.com
У військовій частині в Хабаровському краї (РФ) стався вибух, унаслідок чого одна людина загинула, кілька дістали поранення. Про це 12 травня повідомило в Telegram пропагандистське російське агентство ТАСС.

Джерело агентства в екстрених службах заявило, що вибух стався у військовій частині у селищі Тейсін Амурського району Хабаровського краю.

Відомо щонайменше про одного загиблого. Причину вибуху та кількість постраждалих не уточнюють.

Контекст:

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення російських військ до України. Він заявив, що мета РФ – "демілітаризація та денацифікація України".

У той час, як Росія веде війну на території України, на її території відбуваються вибухи на інфраструктурних об'єктах у різних населених пунктах, переважно у прикордонній зоні.

29 березня під Бєлгородом сталися вибухи на складі з боєприпасами. Джерела "РИА Новости" заявили, що внаслідок інциденту постраждало четверо силовиків, а причиною вибухів став "людський фактор". Після цього неодноразово повідомляли про вибухи та пожежі на різних об'єктах у цьому та інших регіонах РФ, які межують з Україною.

1 квітня у Бєлгороді сталася пожежа на нафтобазі, яка належить "Роснефти". Жителів кількох вулиць евакуювали. Місцева влада заявляла, що пожежа почалася "внаслідок авіаудару з двох вертольотів Збройних сил України, які зайшли на територію Росії на низькій висоті". Міністерство оборони України та глава МЗС Дмитро Кулеба не підтвердили і не спростували інформації про причетність до цього України. Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович підкреслив, що всю відповідальність за те, що відбувається на території РФ, несе її керівництво – до нього і всі запитання.

У ніч на 25 квітня у Фокінському районі Брянська, розташованому неподалік кордону з Україною, сталася пожежа на території нафтобази, а за кілька хвилин спалахнуло сховище паливно-мастильних матеріалів в одній із військових частин. Місцеві жителі кажуть, перед пожежею були вибухи.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк пов'язав те, що відбувається, з кармою за вбивства українських дітей. Він вважає, що Росія перенесе бойові дії на свою територію – це станеться через інтенсивність війни, яку РФ "запропонувала" світові.