У коаліційній угоді політсил Німеччини немає пункту про покрокове скасування санкцій щодо РФ – ЗМІ

Коаліційну угоду укладають три політсили
Фото: ЕРА

Озвучена в коаліційній угоді позиція щодо санкцій стосовно РФ повністю збігається з офіційним курсом Берліна, повідомляє агентство dpa.

У проекті коаліційної угоди між Християнсько-демократичним союзом (ХДС), Християнсько-соціальним союзом (ХСС) і Соціал-демократичною партією Німеччини (СДПН) немає пункту про покрокове скасування санкцій. Про це повідомляє "Німецька хвиля", посилаючись на агентство dpa, у розпорядженні якого є документ.

"Під час втілення Мінських домовленостей ми готові до скасування санкцій і будемо вести щодо цього діалог із нашими європейськими партнерами", – ідеться в документі.

Агентство dpa зазначає, що це повністю відповідає офіційній позиції Берліна.

Росія після незаконного референдуму 16 березня 2014 року анексувала Крим і Севастополь. Україна та більшість країн світу не визнають анексії півострова РФ. У квітні того ж року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Європейський союз увів проти Росії секторальні санкції, які передбачають, зокрема, заборону на постачання зброї та товарів подвійного призначення, які можуть застосовувати для військових потреб або для потреб російської армії. У грудні 2017 року термін дії обмежувальних заходів було продовжено до 31 липня 2018 року.

10 січня міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що після тривалого стійкого режиму припинення вогню на Донбасі із РФ можна зняти частину санкцій.