До "кремлівської доповіді" мінфіну США про наближених до Путіна росіян увійде 300 осіб – ЗМІ

Список Конгресу США мають подати не пізніше ніж 29 січня
Фото: EPA

До так званої "кремлівської доповіді" міністерства фінансів США увійдуть не тільки високопосадовці та бізнесмени, наближені до президента РФ Володимира Путіна, але і члени їхніх сімей, пише газета "Коммерсантъ" із посиланням на джерела у Вашингтоні.

Приблизно 50 російських високопосадовців і бізнесменів, наближених до президента РФ Володимира Путіна, увійдуть до так званої "кремлівської доповіді", яку зараз готує міністерство фінансів США. Про це 12 січня газета "Коммерсантъ" повідомила з посиланням на джерела у Вашингтоні.

До списку також мають потрапити члени сімей зазначених осіб. Отже, перелік може розширитися до 300 осіб, наголошують у публікації.

"Кремлівську доповідь" Конгресу США мають подати не пізніше ніж 29 січня. Цього вимагає закон "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" про введення обмежувальних заходів проти Ірану, Росії та Північної Кореї, який у серпні 2017 року підписав президент США Дональд Трамп.

13 грудня американський сенатор від Республіканської партії Марко Рубіо заявляв, що США можуть увести санкції проти наближених до Путіна посадовців.

Один з авторів рекомендацій зі складання санкційного списку, старший науковий співробітник Atlantic Council, економічний аналітик Андерс Аслунд стверджував, що обмежувальні заходи торкнуться семи категорій наближених до президента РФ бізнесменів і посадовців.

Західні країни кілька разів продовжували і посилювали санкції щодо Росії.