У Меркель задзвонив телефон на початку переговорів із Путіним. Відео

Меркель (ліворуч на фото) зустрілася з Путіним 20 серпня
Фото: ЕРА
Мобільний телефон канцлерки Німеччини Ангели Меркель задзвонив на початку переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним. Про це повідомило російське агентство "РИА-Новости" 20 серпня.

Під час вітального слова Путіна пролунала мелодія дзвінка телефона і спочатку ніхто, здавалося, не знав, як реагувати. Але потім Меркель дістала з кишені телефон та, очевидно, вимкнула його або перевела у беззвучний режим, зазначило агентство.

На відео, яке опубліковано в Тelegram-каналі RIA Kremlin Pool, видно, що дзвінок Меркель пролунав під час того, як Путін говорив про "розвиток економіки".

Путін не звернув уваги на те, що сталося, але сказав, що з Меркель він "постійно перебуває в телефонному контакті".

Контекст:

Меркель провела переговори з Путіним у Москві 20 серпня. Обговорювали, зокрема, "Північний потік – 2" і транзит газу через Україну після 2024 року.

Зустріч відбувалася у Зеленій вітальні Великого Кремлівського палацу, зазначило "РИА-Новости". У бесіді, крім Путіна і Меркель, брали участь глава МЗС РФ Сергій Лавров, помічник президента Росії Юрій Ушаков. Із німецького боку в переговорах брали участь офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт і керівниця групи зовнішньої політики та політики безпеки відомства німецького канцлера Ута Крістіна Байгофф.

22 серпня Меркель здійснить візит до Києва.

У новорічному зверненні до нації 1 січня 2021 року Меркель повідомила про рішення не балотуватися на посаду канцлера. Тоді вона сказала, що ніколи протягом 15 років перебування при владі не проживала року так важко і не покладала так багато надій на наступний рік.