У Німеччині планують із 7 червня дозволити вакцинувати проти коронавірусу підлітків віком від 12 років

Меркель розповіла про плани влади Німеччини вакцинувати проти коронавірусу підлітків
Фото: EPA
У Німеччині із 7 травня будуть вакцинувати проти коронавірусу підлітків віком від 12 років. Про це повідомила канцлерка ФРН Ангела Меркель на відеозустрічі з главами федеральних земель, написала її пресслужба 27 травня.

Також у Німеччині із 7 червня скасовують пріоритетність вакцинації. На вакцинацію зможуть записатися всі охочі.

Меркель зазначила, що батьки не мають примушувати підлітків вакцинуватися.

"Пріоритетна вакцинація людей похилого віку й людей із хронічними захворюваннями дала позитивний ефект. Це великий успіх", – заявила канцлерка.

Пресслужба німецького уряду повідомила, що станом на 27 травня майже 35 млн німців (41,5%) вакцинували хоча б однієї дозою, 13 млн осіб (15,7%) завершили вакцинацію.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, у Німеччині підтвердили 3,7 млн випадків COVID-19, померло 88,2 тис. осіб.

28 травня Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) схвалило застосування у країнах Євросоюзу вакцини проти коронавірусу від компаній Pfizer/BioNTech для підлітків 12–15 років. До цього її можна було застосовувати для людей віком від 16 років.