Біля постпредства Чечні у Москві активісти встановили меморіал загиблим геям

У Москві провели акцію проти переслідування геїв у Чечні

Фото: ЕРА

Активісти зробили імпровізований меморіал у столиці РФ, присвячений річниці початку переслідування геїв у Чечні.

Активісти ЛГБТ влаштували акцію біля будівлі постійного представництва Чечні в Москві, встановивши імпровізований меморіал, присвячений річниці початку переслідування геїв у Чеченській Республіці. Про це повідомляє "Новая газета".

Учасники акції встановили рожевий трикутник (рожеві трикутники нашивали на одяг геям у концентраційних таборах нацистської Німеччини. – "ГОРДОН") із силуетом карти Чечні, до якого поклали квіти і плакати з написами: "Пам'ятаємо", "Сумуємо", "Вічна пам'ять".

1 квітня 2017 року "Новая газета" опублікувала розслідування про переслідування геїв у Чечні. Пізніше газета оприлюднила історії потерпілих і очевидців.

Є відомості про те, що було затримано 160 осіб і приблизно 50 осіб було вбито, водночас достовірно підтверджено загибель двох затриманих, повідомила кореспондент видання Олена Мілашина.

3 квітня екстрене зібрання представників старійшин, ісламських богословів і лідерів громадської думки Чечні ухвалило "резолюцію відплати" за публікації про переслідування геїв у республіці.

16 квітня глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що на Чечню здійснюють масовану інформаційну атаку з боку "так званих міжнародних правозахисних організацій".

Три французькі асоціації: Stop Нomophobie, Mousse і Comite Idaho France, що об'єднують лесбіянок, геїв, бісексуалів та трансгендерів, звернулися в Міжнародний кримінальний суд із позовом до Кадирова. Главу Чечні обвинуватили в "геноциді" гомосексуалів.

Кадиров в інтерв'ю американському каналу HBO, яке було опубліковано 15 липня, відповів на запитання про переслідування гомосексуалів у Чечні. "Це дурниця. У нас таких людей немає. Немає у нас геїв. Якщо є, заберіть у Канаду. Хвала Аллаху, подалі від нас", – сказав він.