У Путіна двоє синів від Кабаєвої, у них "мама" для прикриття, а персоналу "з вулиці" обіцяють €7700 на місяць – розслідування

"Досье" пише, що сини Путіна, як і він сам, використовують окремі чашки
Фото: EPA

У нелегітимного президента країни-агресора Росії й колишньої російської гімнастки Аліни Кабаєвої є двоє дітей, які не з'являються на публіці й ведуть закритий спосіб життя. Про це йдеться в опублікованому 4 вересня розслідуванні центру "Досье", який заснував опозиційний російський політик Михайло Ходорковський.

Розслідувачі з'ясували, що 2015 року в Лугано (Швейцарія) Кабаєва народила сина, якого назвали Іваном, а 2019 року в Москві народився Володимир Путін – молодший.

"Обидва рази рішення про те, де відбуватимуться пологи, ухвалював сам президент. [...] 2015 року здавалося, що народження дитини у Швейцарії допоможе приховати її від сторонніх очей. За чотири роки Путін так само був упевнений, що належний рівень секретності можна забезпечити лише в Москві. І хоча обидва рази про появу дітей ставало відомо пресі, російський лідер не зрадив себе й надалі. Його сім'я практично ув'язнена в особняках і покидає їх, в основному щоб перебратися в іншу резиденцію", – ідеться в розслідуванні.

"Досье" з'ясувало, що персонал для путінської сім'ї добирають за оголошеннями в інтернеті, і потрапити до сім'ї, яка, як кажуть оголошення, "живе в ізоляції", можна "буквально з вулиці".

"На початку 2024 року в сім'ю шукали вчителів англійської мови з проживанням для двох хлопчиків – чотирьох і восьми років. Робота – п'ять днів на тиждень, загалом 60 годин. До обов'язків входить "навчання інших предметів" і супровід у поїздках. Зарплата – €7700 на місяць", – ідеться в матеріалі.

Його автори зазначають, що "перевагу надають кандидатам із паспортом ПАР" ("дружня" до РФ країна), потенційний співробітник має бути готовим пройти медичні тести протягом перших двох тижнів роботи, йому також заборонено покидати територію, де живе сім'я, на яку він буде працювати.

"У сім'ю постійно потрібні нові вчителі, плинність кадрів пов'язана з тим, що порозумітися із сім'єю не так просто, каже джерело з обслуговчого персоналу", – пишуть журналісти.

Вони також з'ясували, що "на невдоволення батьків", син Путіна Іван любить мультфільми виробництва американської компанії Disney і грається, прикидаючись їхніми героями. Володимир Путін – молодший може грати з батьком у хокей, для цього в резиденції на Валдаї збудували хокейний майданчик.

Гратися доводиться переважно на самоті або разом із дорослими, які постійно перебувають поруч, батьків вони бачать хіба що пізно ввечері, а однолітків – переважно на свята, пише видання.

"Побут братів схожий на батьківський. У них особисті кухарі, які готують їм окремі страви. Як і у Володимира Путіна, у його синів свої чашки, і п'ють вони лише з них. Поряд із дітьми завжди охоронці з-поміж офіцерів служби безпеки президента, головного підрозділу ФСО", – ідеться в розслідуванні.

Його автори стверджують, що в резиденції іноді бувають інші діти, як правило, це діти друзів Кабаєвої, "яким, як і всім, доводиться проводити по два тижні в карантині". Інший "свідок сімейного життя Путіна" – нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Персоналу, який працює з родиною Путіна, кажуть, що Іван і Володимир – діти іншої "мами", Олесі Федіної, але насправді це двоюрідна сестра Кабаєвої, стверджує "Досье".

Контекст:

Путін приховує інформацію про особисте життя. Відомо, що від першого шлюбу з Людмилою Шкребньовою, про розлучення з якою він оголосив 2013 року, у нього є дві доньки – Марія (1985 року народження) і Катерина (1986). За даними російських ЗМІ, зараз вони використовують прізвища Воронцова і Тихонова.

Російські й західні таблоїди неодноразово писали, що Путін має особисті стосунки з Кабаєвою. 2016 року видання Page Six повідомляло, що у Кабаєвої є сини від Путіна. Офіційних заяв щодо цього ні Путін, ні Кабаєва не робили. Як пише The Wall Street Journal, у Кабаєвої троє дітей від Путіна. За іншими даними, у Путіна й Кабаєвої може бути четверо дітей.

Колишній депутат Держдуми РФ, бізнесмен Ілля Пономарьов у серпні 2022 року стверджував, що Путіна й Кабаєву не пов'язують особисті стосунки. Він вважає, що Кабаєва – це "операція прикриття".

28 лютого 2023 року було опубліковано розслідування журналістів "Проекта", де розповідають про золотий палац Путіна, "царське життя" Кабаєвої і про їхніх спільних дітей. Журналісти встановили, що у Кабаєвої щонайменше п'ять помічниць, які регулярно супроводжують її на публічних заходах і допомагають із доглядом за дітьми.