У разі обрання Гарріс президенткою США свої посади можуть покинути Блінкен, Остін і Салліван – The Wall Street Journal

Гарріс у разі обрання проведе перестановки у сфері безпеки, пишуть ЗМІ
Фото: EPA

Імовірна перемога віцепрезидентки США Камали Гарріс може привести до перестановок у складі демократичної команди з національної безпеки. Про це пише The Wall Street Journal 23 липня.

Видання зазначає, що посади можуть втратити головні призначенці нинішнього президента Байдена, включно з радником із національної безпеки Джейком Салліваном, держсекретарем Ентоні Блінкеном і міністром оборони Ллойдом Остіном.

За даними видання, центральну роль відіграватиме радник Гарріс із національної безпеки Філіп Гордон. Він обіймав посаду головного чиновника Держдепартаменту з питань Європи в адміністрації Барака Обами, а потім працював старшим чиновником Білого дому з питань Близького Сходу. The Wall Street Journal пише, що Гордон був украй скептично налаштований щодо планів озброїти сирійських опонентів президента Сирії Башара Асада.

Контекст:

21 липня чинний президент США Джо Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів, зазначивши, що "сконцентрується на тому, щоб виконувати обов'язки президента до кінця строку".

Того самого дня Байден заявив в Х про підтримку віцепрезидентки Камали Гарріс як кандидатки від Демократичної партії на виборах глави держави у листопаді.

22 липня газета The Hill, посилаючись на середні дані опитувань у США від Decision Desk HQ (DDHQ) та The Hill, повідомила, що Гарріс відстає в опитуваннях від кандидата у президенти США Дональда Трампа всього на два відсоткові пункти.

23 липня стало відомо, що Гарріс здобула достатню для висування підтримку серед демократів.