У російських медиків є п'ять імовірних діагнозів для Навального – головлікар омської лікарні

Мураховський сказав, що стан Навального трохи покращився
Фото: ЕРА

Відпустити російського опозиційного політика Олексія Навального на лікування до Німеччини російські лікарі зможуть тільки після повної стабілізації його стану, заявив головний лікар лікарні швидкої допомоги №1 в Омську Олександр Мураховський.

Медики відпрацьовують п'ять імовірних діагнозів російського опозиціонера Олексія Навального, заявив сьогодні під час спілкування з журналістами головний лікар лікарні швидкої допомоги №1 в Омську Олександр Мураховський. Відео оприлюднив Twitter телеканала Life.

"У нас на сьогодні п'ять робочих діагнозів. На жаль, я їх зараз назвати не можу... Але можу сказати, що вони всі робочі, ми всі їх відпрацьовуємо. Їх відпрацьовують реаніматологи, їх відпрацьовують неврологи, їх відпрацьовують нейрофізіологи. Їх відпрацьовують усі. Усіх суміжних фахівців долучили, всі працюють. Ми всі боремося за життя нашого пацієнта", – розповів медик.

Мураховський повідомив, що до ранку стан Навального дещо поліпшився, однак залишається нестабільним. За його словами, відпустити політика на лікування до Німеччини російські лікарі зможуть тільки після повної стабілізації.

Дружина Навального Юлія сьогодні повідомила, що транспортна поліція виявила речовину, якою отруїли опозиціонера. Його соратники вважають, що саме тому лікарі відмовляються відпускати політика для лікування в Німеччину.

Джерела ТАСС і "Медузи" інформацію про виявлену отруту спростували.

Заступник головного лікаря лікарні швидкої допомоги №1 Омська Анатолій Калініченко також повідомив, що внаслідок дослідження аналізів Навального медики не виявили слідів якихось отрут.

В аеропорт Омська сьогодні прилетів літак, який готовий доправити Навального на лікування до Німеччини, проте російські лікарі після консиліуму відмовилися відпускати політика нібито через його нестабільний стан.

Уранці 20 серпня літак, яким Навальний летів із Томська в Москву, екстрено сів в Омську через імовірне отруєння політика. У команді опозиціонера вважають, що в чай йому підмішали токсичну речовину.

Навальний перебуває в токсикореанімації лікарні швидкої медичної допомоги №1 в Омську без свідомості, він у важкому стані, його під'єднали до апарата штучної вентиляції легенів.

ЗМІ називали попередній діагноз опозиціонера: гостре отруєння невстановленим психодислептиком.