У столиці Пакистану викрали доньку посла Афганістану, її катували кілька годин

Диппредставництва в Ісламабаді переважно розташовані в добре укріпленому анклаві
Фото: ЕРА

Невідомі викрали у столиці Пакистану Ісламабаді 16 липня доньку посла Афганістану на ім'я Сілсілу Аліхіл і жорстоко катували її. Про це заявили в міністерстві закордонних справ Афганістану.

Дівчину утримували кілька годин і згодом відпустили. Зараз донька посла перебуває в лікарні.

"МЗС рішуче засуджує цей мерзенний акт і висловлює глибоку стурбованість щодо безпеки дипломатів, їхніх сімей та працівників афганських політичних і консульських місій у Пакистані", – зазначило міністерство.

МЗС Афганістану закликало уряд Пакистану негайно вжити заходів, щоб гарантувати повну безпеку посольства і консульства Афганістану, імунітет дипломатів країни та їхніх сімей відповідно до міжнародних договорів і конвенцій.

У МЗС Пакистану уточнили, що на доньку посла напали, коли вона їхала орендованим автомобілем. Інцидент посадовці назвали "тривожним" і заявили, що поліція почала розслідування. Безпеку посла Афганістану та його сім'ї посилили.

Associated Press із посиланням на медичний звіт вказало, що Аліхіл сильно побили. Вона дістала удари по голові, на її зап'ястях і ногах були сліди від мотузки. Доньці посла призначили рентген, оскільки лікарі підозрювали, що у неї переламано кілька кісток. Викрадачі утримували її понад п'ять годин, повідомило агентство.

Контекст:

Відносини між Пакистаном і Афганістаном сповнені підозр і неприязні, зазначило Associated Press. Країни регулярно звинувачують одна одну в підтримці бойовиків. Афганістан стверджує, що Пакистан скеровує воювати в Афганістан тисячі джихадистів і надає притулок талібам.

Пакистан звинувачує Кабул у приховуванні угруповань "Техрік-е Талібан Пакистан", пакистанського крила "Талібану" і сепаратистської армії звільнення Белуджистана.

В Ісламабаді розташовані всі дипломатичні представництва, більшість із них діє у добре укріпленому анклаві, пише The Guardian. Афганська місія розташована за межами цього анклаву.