У крові померлого свідка у справі Берлусконі виявили кадмій і сурму

34-річна Фаділ (праворуч) померла 1 березня в лікарні
Фото: ЕРА

Концентрація сурми в організмі 34-річної Іман Фаділ, свідка у справі про причетність екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі до проституції, перевищила норму втричі, кадмію  усемеро, повідомив міланський прокурор Франческо Греко.

У крові загиблої свідка у справі екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі, марокканської моделі Іман Фаділ, виявили підвищену концентрацію деяких металів, зокрема кадмію та сурми. Про це заявив прокурор Мілана Франческо Греко, повідомило 18 березня інформаційне агентство ANSA.

За даними прокуратури, концентрація сурми в організмі Фаділ перевищила норму утричі, кадмію – у сім разів. Тести на найпоширеніші отрути, зокрема миш'як, у загиблої були негативними.

Остаточні підсумки стануть відомі після розтину.

Справу про причетність Берлусконі до проституції – "справу Рубі" – було відкрито 2011 року. Прокуратура перевіряла зв'язки екс-прем'єра з неповнолітньою марокканською танцівницею Карімою ель-Маруг на прізвисько Рубі. Фаділ була головним свідком у цій справі.

34-річна Фаділ померла 1 березня 2019 року в лікарні, за місяць після того, як потрапила туди з болем у животі. Вона говорила, що її отруїли. Берлусконі, дізнавшись про смерть жінки, сказав, що ніколи не був знайомий із нею. Італійські ЗМІ повідомляли, що Фаділ могла померти від отруєння радіоактивними речовинами.