У Воронезькій області РФ атакували нафтобазу. Працювала ППО, але є влучання – Генштаб ЗСУ

Влада Воронезької області підтвердила факт пожежі
Фото: pixabay.com (архів)

У ніч на 4 жовтня у Воронезькій області країни-агресора Росії українські військові уразили склад паливно-мастильних матеріалів, які використовували російські окупанти. Про це поінформував у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Сьогодні вночі завдано удару по базі зберігання пально-мастильних матеріалів "Аннанефтепродукт", що біля населеного пункту Анна Воронезької області РФ. У районі об'єкта фіксувалася робота російської ППО. Підтверджено влучання в щонайменше один із вертикальних резервуарів. Відбулося займання", – ідеться в повідомленні.

Військові зазначили, що завдання виконали сили й засоби Служби безпеки України у взаємодії з іншими складниками сил оборони України.

У Генштабі підкреслили, що результати ураження ще уточнюють.

У ЗСУ не повідомляли, як саме атакували склад паливно-мастильних матеріалів, проте воронезькі пабліки, зокрема Telegram-канал "Регион-36 (Воронеж с огоньком)" пише з посиланням на жителів Аннинського району Воронезької області, що вогонь спалахнув після атак БПЛА.

Губернатор російського регіону Олександр Гусєв підтвердив атаку безпілотників, зазначає Astra.

"В Аннинському районі Воронезької області засоби РЕБ придушили українські БПЛА, один із яких упав на територію нафтобази. За попередньою інформацією, постраждалих немає. На місці працюють пожежні розрахунки", – цитує його видання.

Контекст:

З початку року Україна посилила атаки на нафтогазові об'єкти на території Росії – нафтопереробні заводи (НПЗ), нафтобази й газові термінали. Атаки зафіксували в багатьох регіонах. Відповідальність за частину інцидентів неофіційно й офіційно брали сили оборони України.

Україна атакує об'єкти на території країни-агресора з використанням вітчизняних безпілотних систем.

В уряді України російські НПЗ назвали абсолютно законними цілями. Президент України Володимир Зеленський заявив, що в України немає іншого вибору, окрім як завдавати ударів по НПЗ у відповідь на повітряні атаки РФ на українські об'єкти енергетики.

У РФ і на окупованих територіях НПЗ й нафтобази цьогоріч атакували не менше ніж 64 рази, повідомляла "Русская служба ВВС" 28 серпня.