Українські полярники влаштували флешмоб на підтримку олімпійської збірної

Полярники спробували себе в олімпійських видах спорту
Фото: Національний антарктичний науковий центр / Facebook

До літніх Олімпійських ігор, які днями стартували в Парижі, команда 29-ї української антарктичної експедиції провела "міні-Олімпіаду" на станції "Академік Вернадський". Про це повідомляє 28 червня Національний антарктичний центр України у Facebook.

Флешмоб має підтримати спортсменів, які представляють Україну у столиці Франції. Полярники спробували себе в таких дисциплінах, як бокс, художня гімнастика, веслування, стрибки у воду, важка атлетика.

"Антарктика – єдиний регіон, не представлений на Олімпіаді. Тому ми це виправили, показавши, як на станції можна змагатися з різних видів спорту, доступних у полярних умовах", – зазначили учасники 29-ї УАЕ.

Вони побажали українським олімпійцям нових рекордів, перемог і медалей. Також в експедиції нагадали, що багато спортсменів і полярників зараз воюють на фронті, і побажали їм перемогти й повернутися до своєї діяльності.

"Уболіваємо за Україну як на Олімпіаді, так і в усіх інших сферах життя", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Антарктична станція "Академік Вернадський" розташована на острові Галіндез. Раніше вона належала Великобританії й мала назву "Фарадей". 6 лютого 1996 року станцію передали Україні й перейменували.

На станції проводять наукові дослідження щодо зміни клімату, озонової діри, реакції тварин і рослин на потепління.