Урядові сили Лівії повідомили про катастрофу вертольота з найманцями російської ПВК "Вагнер"

Бойові дії в Лівії почалися 2014 року
Фото: ЕРА

За словами спікера командування спільних операцій урядових сил Лівії Абдулхаді Дираха, під час аварії вертольота з вагнерівцямі вибухнули боєприпаси, які були на борту.

Уранці 23 вересня в районі Сукна в Лівії розбився вертоліт, у якому перебували найманці російської приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер".

Про це журналістам повідомив прессекретар командування спільних операцій урядових сил із питань Сирта і Джуфри Абдулхаді Дирах, інформує турецьке державне агентство "Анадолу".

Він розповів, що у вертольоті в момент зіткнення із землею здетонували боєприпаси.

Інцидент стався неподалік від військової бази.

Деталей авіакатастрофи представник командування урядових сил не навів.

Після повалення 2011 року режиму лівійського диктатора Муаммара Каддафі у країні було утворено новий уряд, проте 2014 року він розколовся й у Лівії розпочалися бойові дії між двома адміністраціями. Одна з них – міжнародно визнаний уряд національної єдності, який контролює Триполі, друга – "тобруцький уряд", озброєними силами якого командує Халіфа Хафтар.

Про те, що російські найманці вирушили до Лівії, у листопаді 2019 року писала американська газета The New York Times. За даними видання, Росія за шість тижнів відрядила до Лівії 200 найманців, серед яких є снайпери. Вони брали участь у бойових діях на боці Хафтара. Крім того, ПВК "Вагнер", за даними ЗМІ, займалася вербуванням новобранців для сил генерала на території Сирії.