В Австралії заявили про створення ліків від коронавірусу з ефективністю 99,9%

Дослідження препарату вчені поки проводили лише на мишах
Скріншот: Griffith University / YouTube
Міжнародна група вчених Інституту здоров'я Мензиса Квінсленда в Університеті Гріффіта і центру досліджень і лікування раку, діабету та інших небезпечних для життя захворювань City of Hope розробила експериментальну противірусну терапію для лікування COVID-19. Про це йдеться на сайті університету.

У своєму препараті вчені використовували технологію, яка пригнічує гени, під назвою міРНК (малі інтерферувальні РНК), щоб атакувати геном вірусу безпосередньо, що зупиняє реплікацію вірусу, а також ліпідні наночастинки для доправлення міРНК у легені, критичне місце інфекції.

Учені зазначили, що проводили дослідження на мишах. Під час випробувань препарат знищував вірусні частки на 99,9%.

Один з учасників дослідження, професор Кевін Морріс підкреслив, що цей препарат розроблено для лікування всіх типів коронавірусу – SARS-CoV-1, SARS-CoV-2 та інших штамів.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Зараз схвалених препаратів для лікування коронавірусу не існує. Для ослаблення симптомів хвороби використовують таміфлю, ремдесівір, занамівір та інші препарати. Є також розроблення "коктейлів" з антитіл до COVID-19, спрямовані на зміцнення імунітету у хворого і запобігання важкому перебігу хвороби.