В Ірані скасували авіарейси на тлі ймовірного удару у відповідь Ізраїлю

Іран скасував авіарейси до ранку 7 жовтня
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

В Ірані скасували рейси з усіх аеропортів країни із 20.30 6 жовтня до 5.30 7 жовтня. Про це повідомило агентство ISNA в Х.

"У зв'язку з операційними обмеженнями рейси з аеропортів країни буде скасовано із 21.00 (20.30 за Києвом."ГОРДОН") сьогоднішнього дня до 6.00 (5.30 за Києвом) завтрашнього дня", – повідомив речник державіаслужби, його цитує ISNA.

Причин скасування рейсів не уточнили, однак ЗМІ писали, що Ізраїль напередодні річниці нападу бойовиків терористичної організації ХАМАС 7 жовтня готує відповідь на масштабну ракетну атаку Ірану.

Контекст:

Увечері 1 жовтня 2024 року Іран атакував Ізраїль більше ніж 180 ракетами.

У ЦАХАЛ заявили, що атака Ірану "матиме наслідки", а також про те, що багато іранських ракет перехоплено, але є кілька влучань у центрі й у кількох районах на півдні країни. Іран стверджує, що, зокрема, поцілив у три ізраїльські військові бази поблизу Тель-Авіва. ЗМІ повідомляли, що кілька ракет збили есмінці США, які розміщені у східній частині Середземного моря.

За даними Axios, протягом кількох днів Ізраїль може завдати "суттєвого удару у відповідь" після атаки Ірану. Ізраїльські офіційні особи повідомили виданню, що атака у відповідь може бути спрямована на об'єкти нафтовидобування на території Ірану й інші стратегічні об'єкти. Також можливі цілеспрямовані вбивства і виведення з ладу іранських систем ППО.