В Україну доправили майже 190 тис. доз вакцини від Pfizer/BioNTech – фонд ООН

В Україну до кінця року надійде 17 млн доз вакцини від Pfizer
Фото: Міністерство охорони здоров'я України / Facebook

В Україну 29 серпня доправили 188 370 доз вакцини проти коронавірусу виробництва Pfizer/BioNTech. Про це повідомили у дитячому фонді ООН ЮНІСЕФ.

"Ці дози разом із розчинником для розведення вакцини надаються Україні урядом Сполучених Штатів через ініціативу COVAX у межах глобальних заходів щодо забезпечення справедливого та рівного доступу до безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19 для всіх країн світу", – заявив фонд.

Препарат використовують для вакцинації українців у центрах масової вакцинації і для імунізації організованих колективів.

"Поставки в рамках COVAX продовжаться. До кінця 2021 року, як очікується, Україна має отримати достатню кількість вакцин різних виробників, щоб захистити до 20% населення від COVID-19", – розповіли в ЮНІСЕФ.

Зараз в Україні роблять протягом тижня понад 1 млн. щеплень, заявив представник ВООЗ в Україні Ярно Габіхт.

акликаю людей із груп ризику, людей похилого віку та медичних працівників, які ще не отримали вакцину проти COVID-19, звернутись до свого сімейного лікаря або до центрів вакцинації, відкритих зараз по всій країні, щоб отримати щеплення до початку наступної хвилі пандемії, бути в безпеці та зберегти своє здоров'я", – сказав він.

Головний санлікар України, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін на початку серпня говорив, що в Україну до кінця року надійде 17 млн доз вакцини від Pfizer.

Контекст:

В Україні зареєстровано вакцини проти коронавірусу від Oxford/AstraZeneca (Covishield, AstraZeneca-SKBio і AstraZeneca), Pfizer/BioNTech (Comirnaty), Sinovac Biotech (CoronaVac) і Johnson & Johnson (Janssen). Також щеплення роблять вакциною від Moderna (Spikevax).

Вакцинація в країні стартувала 24 лютого. Із 21 липня у країні стартував п'ятий етап вакцинації: зробити щеплення можуть усі охочі віком від 18 років.

Із початку кампанії з вакцинації до України доправили 18,5 млн доз вакцин, зараз є приблизно 9 млн доз, які можна використовувати для вакцинації, говорив глава МОЗ Віктор Ляшко 25 серпня.

В Українському центрі охорони здоров'я 26 серпня заявили, що в Україні найвищий рівень невакцинованого проти COVID-19 населення в Європі.