Вакцинація проти COVID-19 в ЄС: 70% дорослих ввели першу дозу і 57% повністю вакциновано

У ЄС вважають, що така статистика свідчить про те, що до кінця літа вдасться щепити 70% дорослого населення Євросоюзу
Фото: depositphotos.com
У Європейській комісії заявили про успіх у кампанії з вакцинації  70% дорослого населення ввели щонайменше першу дозу вакцини проти COVID-19. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначила єврокомісарка з питань охорони здоров'я Стелла Кіріакідес, 57% населення ЄС уже повністю вакцинували. Така статистика, за її словами, свідчить про те, що до кінця літа ЄС "досягне своєї мети".

Зазначено, що порівняно з такими країнами, як Великобританія і США, вакцинальна компанія в ЄС почалася повільно через затримки з постачанням доз вакцини, зокрема, від AstraZeneca.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що у другому кварталі ситуація покращилася, зокрема, після різкого збільшення постачань вакцини від Pfizer. За її словами, ЄС тепер належить до світових лідерів із вакцинації.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Масова вакцинація проти коронавірусної інфекції у світі почалася наприкінці 2020 року. У ЄС схвалили для застосування вакцини проти COVID-19 компаній Johnson & Johnson, Pfizer/BioNTech, Moderna і Oxford/AstraZeneca.

Комісар Європейського внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявляв у квітні, що Єврокомісія поставила за мету щепити 70% дорослого населення ЄС до кінця літа. У ЄС упевнені, що зможуть зробити достатню кількість вакцин для досягнення колективного імунітету в Європі, підкреслив Бретон. За його словами, у другому кварталі в ЄС очікують на постачання більше ніж 400 млн доз вакцин проти COVID-19.