Від російського громадянства відмовилося ще двоє мультимільйонерів зі списку Forbes

Відмову від громадянства РФ бізнесмени оформили на Кіпрі, пише видання
Фото: ЕРА (архів)

Творці інформаційно-технологічної компанії Veeam Software Андрій Баронов і Ратмір Тімашев, які входили до списку 200 найбагатших бізнесменів Росії за версією видання Forbes, відмовилися від російського громадянства. Про це 29 лютого повідомив Forbes із посиланням на джерела і Тімашева.

Видання зазначає, що Баронов після початку повномасштабного вторгнення країни-окупанта Росії в Україну заявив, що "глибоко вражений" російською агресією, і подав документи для відмови від громадянства РФ. Співрозмовник Forbes розповів, що Баронов ініціював вихід із російського громадянства у квітні 2023 року і вирішив це питання у грудні.

Видання пише, що Баронов пожертвував "мільйони доларів" гуманітарним організаціям, які допомагають українцям, що змінили місце проживання через війну.

Тімашев перестав бути росіянином у січні 2024 року, інформує Forbes.

У рейтинг "200 найбагатших бізнесменів Росії" Баронов і Тімашев входили із 2017-го до 2021 року, відмову від російського громадянства вони оформили в посольстві Росії на Кіпрі, чиє єдине громадянство вони тепер мають, наголошує Forbes.

Баронов (2020 року Forbes оцінив його статки у $770 млн) зараз живе у Швейцарії, а Тімашев ($680 млн) – у США, стверджує видання.

Тімашев і Баронов 2020 року продали компанію Veeam Software венчурному фонду зі США Insight Partners за $5 млрд.

Контекст:

Раніше від російського громадянства відмовилися російські мільярдери Тимур Турлов (статки $2,4 млрд), Рубен Варданян ($1,3 млрд), Юрій Мільнер ($7,3 млрд), Микола Сторонський ($7,1 млрд), Ігор Макаров ($2,2 млрд), Олег Тіньков ($4,7 млрд) та Василь Анісімов ($1,6 млрд), зазначає Forbes.