Волц офіційно погодився стати кандидатом у віцепрезиденти США від демократів

Тім Волц погодився стати офіційним кандидатом у віцепрезиденти від демократів
Фото: EPA

Губернатор Міннесоти Тім Волц погодився на пропозицію стати віцепрезидентом США від Демократичної партії у разі перемоги на виборах чинної віцепрезидентки США Камали Гарріс. Про це він оголосив під час промови на партійному з’їзді в Чикаго, повідомляє 22 серпня Associated Press.

"По-перше, я вдячний віцепрезидентці Гарріс. Вдячний за те, що довірили мені та запросили стати частиною цієї неймовірної кампанії. Вдячний президенту Джо Байдену за чотири роки сильного й історичного лідерства. Це честь мого життя прийняти вашу номінацію на посаду віцепрезидента США", – сказав Волц.

Під час промови він розповів про своє дитинство в невеликому місті, службу в армії та роботу вчителем і тренером з футболу в державній школі, акцентуючи на своїй відданій підтримці середнього класу, а також про досягнення на посаді губернатора Міннесоти.

У кампанії Гарріс розповіли, що Волц працював над своєю промовою кілька днів і вперше використав телесуфлер для підготовки.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. 

Кандидат від республіканців, експрезидент США Дональд Трамп обрав своїм імовірним віцепрезидентом сенатора штату Огайо від Республіканської партії Джей Ді Венса. 

Тім Волц перебуває на посаді губернатора Міннесоти вже другий строк, також очолював Асоціацію губернаторів-демократів. До того він 12 років був конгресменом від консервативного сільського округу, де раніше домінували республіканці. Політик став відомий своєю критикою Трампа і Джей Ді Венса. 

Волц із початку російського повномасштабного вторгнення виступає на підтримку України. За два тижні після вторгнення він доручив державним органам і установам штату розірвати контракти з російськими або білоруськими компаніями. Також організував прийом українських біженців у штаті та брав участь у заходах на підтримку України.