Захарова про нові озброєння РФ: Невже західні партнери думали, що ми селфі з ними будемо робити після розширення НАТО?

Захарова: Знов і знов російська сторона повторює: це виключно захід у відповідь
Фото: mid.ru

Рік тому західні партнери Росії говорили, що "російських мультиків" із новітніми видами озброєння боятися не потрібно, а тепер зрозуміли, що перебувають "в об'єктиві", заявила речниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова.

Намір Росії взяти країни Заходу "на приціл" – це виключно "захід у відповідь у разі агресивних дій партнерів", заявила 20 лютого у Facebook спікер міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова.

"ЗМІ: "У НАТО назвали неприйнятними заяви російської сторони з погрозами взяти на приціл союзників". Навіщо відразу так нервуватися. Рівно рік тому західні партнери наввипередки заявляли, що "російських мультиків" із новітніми видами озброєння боятися не треба, що все це блеф Кремля. А тепер раптом "зрозуміли", що "в об'єктиві", і навіть почали "здогадуватися", до чого його прикріплено? Невже думали, ми селфі з ними робитимемо після розширення НАТО, виходу США з ПРО, збільшення американського контингенту в Європі і нескінченного колективного втручання Заходу у внутрішні справи суверенних держав?" – написала Захарова.

Вона додала, що "знов і знов російська сторона повторює: це виключно захід у відповідь у разі агресивних дій партнерів".

"Погодьтеся, принципово важливе доповнення", – заявила речниця МЗС РФ.

Під час щорічного послання президента Росії Володимира Путіна Федеральним зборам РФ у 2018 році показали відео з пробними запусками ракет та анімаційні ролики з моделюванням ураження умовних цілей.

20 лютого 2019 року під час щорічного послання Путін заявив, що Росія передбачить "асиметричні дії", у разі якщо США розмістять ракети в Європі за 10–12 хвилин льотного часу до Москви. "Росія буде змушена створювати й розгортати види озброєнь, які може бути використано не тільки щодо тих територій, із яких для нас буде виходити відповідна пряма загроза, але і щодо тих територій, де розташовані центри ухвалення рішень щодо застосування ракетних комплексів, які загрожують нам", – сказав глава Кремля.

Цього дня заступник прес-секретаря НАТО П'єр Казале заявив, що в Альянсі засуджують заяву Путіна про можливе розміщення в Європі нових ракет. "Погрози взяти на приціл союзників неприйнятні", – сказав він.