Захарова заявила, що найближчим часом Росія вживе заходів у відповідь щодо Великобританії

Захарова: Лондон відмовляється надати Москві будь-яку фактичну інформацію щодо справи Скрипаля
Фото: ЕРА

За словами офіційного представника міністерства закордонних справ Росії Марії Захарової, заходи у відповідь щодо Великобританії наразі на стадії опрацювання.

Офіційний представник міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що Росія вживе заходів у відповідь щодо Великобританії найближчим часом, повідомляє ТАСС.

За словами Захарової, у зв'язку "з оголошенням про введення Великобританією відповідних кроків і недружніх заходів щодо РФ" Москва опрацьовує заходи у відповідь щодо Великобританії.

Вона додала, що Лондон відмовляється надати Москві будь-яку фактичну інформацію щодо справи отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля. На чотири ноти Росія отримала лише "відписки".

4 березня 66-річного Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію госпіталізували в британському Солсбері із симптомами отруєння. Також до лікарні доправили сержанта місцевої поліції Ніка Бейлі, який відвідав будинок Скрипаля.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей повідомила, що, за даними слідства, під час замаху застосували нервово-паралітичний агент "Новачок", розроблений у Росії. Вона вимагала від Кремля до вечора 13 березня надати пояснення тому, що трапилося, інакше Лондон вважатиме інцидент незаконним застосуванням сили Росією проти Сполученого Королівства.

Позицію Великобританії підтримала влада ФранціїСШАНімеччини й Австралії.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не відповідатиме на ультиматум Лондона. МЗС РФ висунуло вимогу до Британії надати Росії зразки речовини, якою отруїли Скрипаля.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив 14 березня, що Москва поінформувала Лондон дипломатичними каналами про непричетність до отруєння екс-розвідника.

14 березня Мей оголосила про вислання 23 російських дипломатів, а також про зупинення запланованих двосторонніх контактів із Росією у відповідь на інцидент з отруєнням Скрипаля.

Учора в Радбезі пройшла екстрена нарада у зв'язку з отруєнням екс-розвідника.