Заворушення у Вашингтоні. Глава поліції Капітолія подав у відставку

6 січня прибічники Трампа штурмували Капітолій
Фото: EPA
Після масових заворушень у Вашингтоні та штурму мітингувальниками будівлі Конгресу глава поліції Капітолія Стівен Сунд, а також сержант зі зброї й брамник Сенату Майкл Стенджер пішли у відставку.

Глава поліції Капітолія США Стівен Сунд подав у відставку після масових заворушень у Вашингтоні та штурму будівлі Конгресу мітингувальниками. Цю інформацію озвучив офіційний представник поліції Капітолія США, повідомляє CNN.

За словами представника поліції Капітолія, відставка Сунда набуває чинності 16 січня.

До звільнення Сунда закликала спікерка Палати представників Ненсі Пелосі. Вона додала, що парламентський пристав і воротар Сенату Майкл Стенджер також звільняється зі своєї посади.

6 січня перед Білим домом Трамп заявив прибічникам, що ніколи не визнає поразки на виборах, і закликав іти до будівлі Конгресу, де мали оголосити переможцем виборів Джо Байдена.

Протестувальники вирушили до Капітолія і взяли його штурмом. Через це спеціальне засідання Конгресу США зупинили. Після цього Трамп закликав своїх прибічників "зберігати мир" і не застосовувати насильства.

Під час заворушень загинуло як мінімум чотири людини, а у Вашингтоні через це оголосили надзвичайний стан.

7 січня Конгрес США затвердив Байдена переможцем президентських виборів. Він здобув 306 голосів вибірників, Трамп – 232.

Загальне голосування на виборах президента США відбулося 3 листопада 2020 року. Явка на цих виборах стала рекордною за 120 років – у них узяло участь приблизно 160 млн американців.

Трамп був не згоден із результатами виборів і неодноразово оскаржував їх у різних судах.

Інавгурація нового президента США має відбутися 20 січня.