Зеленський доручив відрядити 100 рятувальників на допомогу Греції в боротьбі з пожежами

Пожежі поблизу Афін тривають уже кілька днів
Фото: ЕРА
Президент України Володимир Зеленський розпорядився допомогти Греції в боротьбі з лісовими пожежами. Про це він повідомив у Twitter.

"Поставив завдання уряду України надати допомогу Греції в подоланні руйнівних пожеж, що вирують у деяких районах країни. У п'ятницю Кабінет Міністрів має ухвалити рішення, щоб незабаром 100 наших досвідчених вогнеборців із необхідним спорядженням вирушили на допомогу", – написав він.

Уже 10 днів у Греції стоїть сильна спека, найсильніша за інтенсивністю та тривалістю протягом останніх 30 років, сказав представник пожежної служби Арістотеліс Пападопулос, пише The Associated Press.

Контекст:

3 серпня у країні почали спалахувати пожежі, найнебезпечніші фіксували в північних передмістях Афін, їх досі гасять. За останні два дні на півдні країни евакуювали жителів приблизно 60 населених пунктів, зауважує The Associated Press.

Також лісові масиви горіли на острові Евія на північний схід від Афін і в кількох місцях у південному регіоні Пелопоннес, там пожежі зупинили, не давши їм досягти стародавньої Олімпії – місця проведення перших Олімпійських ігор.

Унаслідок пожеж постраждало 12 осіб, знищено будинки і сотні гектарів лісових угідь. Вогонь гасять за допомогою авіації та пожежників, літаки до Греції відправляють із Франції, Швеції, Румунії та Швейцарії, зазначає Reuters.

До Туреччини, де теж вирують лісові пожежі, Україна спрямувала два пожежні літаки.