ЗМІ повідомили, що Аргентина після візиту Зеленського може передати Україні два російські вертольоти

Зараз два гелікоптери Мі-171Е, які Аргентина може передати Украиїні, виведено з експлуатації, зазначили ЗМІ
Фото: Fuerza Aérea Argentina / Facebook

Аргентина може передати Україні два вертольоти Мі-171Е російського виробництва. Про це 14 грудня написало видання Pucara Defensa.

У повідомленні зазначено, що відповідних домовленостей було досягнуто під час візиту до Буенос-Айреса 10 грудня президента України Володимира Зеленського.

Зараз гелікоптери виведено з експлуатації.

За даними Pucara Defensa, США запропонували вирахувати вартість гелікоптерів із суми першого платежу за замовлені Аргентиною винищувачі F-16.

Крім того, це було б сприйнято як невеликий, але важливий жест підтримки України після повномасштабного російського вторгнення, підкреслило видання.

Обидва гелікоптери обладнано додатковими паливними баками та вантажним краном для польотів дуже великої дальності в Антарктиді.

Контекст:

Зеленський 10 грудня прибув до Аргентини, де взяв участь у церемонії інавгурації новообраного президента країни Хав'єра Мілея. Для Зеленського цей візит став першою поїздкою до Латинської Америки від початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ.

У Буенос-Айресі Зеленський провів зустрічі з Мілеєм, висловивши надію на "потужне спільне майбутнє" двох країн – України та Аргентини.