У Харкові НАБУ провело обшук у будинку сина Авакова. Фоторепортаж

Співробітники НАБУ провели обшуки в сина Авакова
Фото: Oliynyk Dmytro / Facebook
У вівторок, 31 жовтня, у Харкові детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшук у квартирі сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра у справі про закупівлю рюкзаків для Нацгвардії. На "захист" Авакова-молодшого прибули тітушки і бійці спецроти МВС "Харків-1", повідомив харківський активіст Дмитро Олійник. Спецпризначенці оточили квартал навколо будинку сина Авакова, намагаючись перешкодити НАБУ проводити обшук, заявив колишній заступник генпрокурора України Давід Сакварелідзе.

31 жовтня НАБУ затримало Олександра Авакова за підозрою в розкраданні грошей під час закупівлі МВС рюкзаків для Нацгвардії. Також було затримано колишнього заступника глави МВС Сергія Чеботаря і друга Авакова-молодшого Володимира Литвина, який є представником фірми-переможця тендеру на постачання рюкзаків.

У лютому 2016 року програма "Схеми" оприлюднила таємний відеозапис, імовірно, зроблений у грудні 2014 року в кабінеті Чеботаря. На ньому господар кабінету нібито домовляється про сумнівну процедуру держзакупівлі партії рюкзаків для обласних управлінь МВС із людиною, яку автори розслідування ідентифікували як сина Авакова.

Сам міністр заперечив інформацію про причетність членів його сім'ї до постачання рюкзаків для підрозділів МВС.

НАБУ взялося за розслідування справи про закупівлю рюкзаків у березні 2016 року, для чого отримало доступ до банківських рахунків компанії – постачальника тактичних рюкзаків для МВС "Дніпровенд", яку пов'язують з Олександром Аваковим.

10 лютого керівник НАБУ Артем Ситник заявляв, що розслідування у цій справі на завершальній стадії.