У Києві проходить марш за "народний імпічмент" Порошенка. Фоторепортаж

Учасники акції вимагають припинити переслідування НАБУ
Фото: РУХ НОВИХ СИЛ / Facebook

"Рух нових сил" опублікував у Facebook фотографії з маршу за відставку президента України Петра Порошенка, який у середині листопада ініціював екс-президент Грузії, лідер партії Михайло Саакашвілі Марш почався о 12.00 у парку Шевченка в Києві. Учасники акції несуть плакати на підтримку депортованих прибічників Саакашвілі і проти переслідування НАБУ, а також гасла "Імпічмент замість революції".

17 жовтня біля будівлі Верховної Ради кілька політичних партій і громадських рухів, серед яких – "Рух нових сил", розпочали всеукраїнську акцію на підтримку масштабної політичної реформи. Вимоги протестувальників – ухвалити закони про обмеження депутатської недоторканності, антикорупційний суд і нові виборчі правила. Учасники акції розклали наметове містечко на проїжджій частині вулиці Грушевського і висловили намір залишатися там до виконання їхніх вимог.

20 жовтня президент України Петро Порошенко сказав, що реальний план організаторів акції протесту – це дестабілізація ситуації в Україні.

24 жовтня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що учасники мітингу під керівництвом Саакашвілі готують державний переворот в Україні та їх фінансують із-за кордону.

29 листопада Саакашвілі заявив, що силовики отримали вказівку від Порошенка затримати його до 3 грудня за спробу державного перевороту.

12 листопада Саакашвілі запропонував почати процес "народного імпічменту" 3 грудня.