Наслідки обстрілу бойовиками селища Троїцького в Луганській області. Фоторепортаж

Унаслідок обстрілу терористами загинув школяр 2005 року народження і його батько
Фото: Вячеслав Аброськин / Facebook

Перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін опублікував на своїй сторінці у Facebook фотографії руйнувань у селищі Попаснянського району Луганської області, яке обстріляли проросійські терористи. Аброськін наголосив, що внаслідок обстрілу мирного селища загинув школяр 2005 року народження та його батько. Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз повідомив, що мати загиблого школяра також постраждала і перебуває в лікарні в тяжкому стані.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією та проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із 14 квітня урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї, згідно із законом про реінтеграцію Донбасу почалася операція Об'єднаних сил (ООС).

Сьогодні вранці в штабі ООС повідомили, що протягом минулої доби 18 травня незаконні збройні формування 60 разів відкривали вогонь на Донбасі. Семеро українських військових дістали поранення.