У п'яти областях України розпочали вакцинацію проти коронавірусу. Фоторепортаж

У Київській області першій зробили щеплення лікарці Тетяні Шульженко, яка працює завідувачкою дорослого інфекційного відділення у Броварський багатопрофільної клінічної лікарні
Фото: koda.gov.ua

В Україні 24 лютого стартувала кампанія з вакцинації проти COVID-19, повідомив у Facebook головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Першими щеплення зробили реаніматологу з Черкас Євгенові Горенку, лікарці мобільної бригади з Вінниці Людмилі Бойко, лікарю "ковідного" відділення в Чернігові Ігореві Кузіну і завідувачці інфекційного відділення у Броварах Тетяні Шульженко. За словами Ляшка, усі вони після щеплення почуваються добре. Станом на вечір в Україні розпочато вакцинацію в Київській, Чернігівській, Черкаській, Вінницькій та Житомирській областях.

В Україні 22 лютого зареєстрували вакцини від Oxford/AstraZeneca (Covishield) і Pfizer/BioNTech. 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини проти коронавірусу. 500 тис. доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield) привезли в аеропорт 2Бориспіль" з Індії.

Згідно з календарним планом на 2021 рік, перші безплатні щеплення зроблять медикам, які працюють із хворими на COVID-19, і військовим операції Об'єднаних сил. До листопада також хочуть вакцинувати інших медиків, працівників сфер держбезпеки й освіти, а також людей віком від 60 років.

Протягом 2021–2022 років 50% населення України (20 млн) хочуть охопити вакцинацією.