У Стамбулі почалися акції протесту проти результатів референдуму. Фоторепортаж

На вулиці вийшли тисячі людей
Фото: ЕРА
Тисячі противників підсумків конституційного референдуму в Туреччині вийшли сьогодні на вулиці Стамбула, пише AFP. Вони протестують проти ймовірних порушень під час проведення референдуму. За даними агентства, майже 1000 протестувальників вийшло на демонстрацію на європейській стороні міста, водночас як на азіатській стороні перебувало майже 2000 демонстрантів. Поліція, яка патрулює вулиці Стамбула, застерегла мітингувальників від образливих гасел, пише агентство.

16 квітня в Туреччині відбувся конституційний референдум. Виборці проголосували за посилення повноважень президента країни, 48,8% висловилися проти таких змін.

Турецька опозиція вже звинуватила владу в маніпуляціях і пообіцяла оскаржити підсумки референдуму.

Президент стає головою державної системи й буде наділений повноваженнями щодо призначення віце-президента, міністрів і високопоставлених чиновників. Указами президента також будуть визначати рішення щодо створення, розформування, повноважень, обов'язків і структури міністерств. Президент нарівні з парламентом дістане право ухвалювати рішення про проведення повторних виборів, а також зможе оголошувати режим надзвичайного стану у країні.