Українська контррозвідка проти нової тактики ФСБ: СБУ пачками затримує паліїв, які працюють на Росію

Фото: Олександр Черненко / Facebook

Росіяни змінили тактику вербування своїх агентів. Після розгрому агентурних мереж у 2022–2023 роках підлеглими Малюка ворог перейшов до вербування через інтернет. Основні мішені нової агентури – підпали авто військових і релейних шаф на залізниці. СБУ успішно протидіє новій тактиці ФСБ і затримує любителів рублів.

Лише за останні три дні було затримано агента ФСБ, який полював на релейні шафи "Укрзалізниці" й коригував удари по Одесі, диверсанта РФ, який підпалив у Києві релейну шафу, а у Львові – поплічників ФСБ, що підпалювали авто військових. Сьогодні стало відомо і про палія машин ЗСУ в Рівному, якого затримала СБУ. Щоденні затримання важливі не лише для покарання, але і як застереження для інших.

ФСБ шукає зрадників різними методами: вираховуючи проросійські пости в соцмережах або вербуючи через пропозиції роботи в Telegram. Окрема категорія – ті, хто контактував зі спецслужбами РФ на окупованій території або перебуваючи в Росії. Часто ФСБ вербує неповнолітніх українців, які сподіваються уникнути відповідальності.

Системна робота нашої контррозвідки знизила кількість подібних інцидентів, особливо на залізниці. Мотиви паліїв можна розділити на дві категорії: ідейні любителі "русского мира" й безідеологічні любителі грошей. Результат для обох однаковий: до восьми років позбавлення волі за підпали, пожиттєвий термін за наведення ворожих ракет. Ворог не поспішає обмінювати своїх викритих агентів, ставлячись до них як до непотребу, і це заслужено.

Джерело: "Цензор.НЕТ"