У Росії вже триває полювання на журналістів і "творчу інтелігенцію". Обнуленець радіє, у нього розв'язані руки, тепер можна взагалі все

Фото: Дмитро Гудков / Facebook

У РФ уже триває "полювання" на політиків та активістів, зазначив опозиційний російський політик Дмитро Гудков.

"Затримано помічника Рогозіна Івана Сафронова". Це неправильний заголовок.

Правильний: "За обвинуваченням у державній зраді затримали журналіста "Коммерсанта" і "Ведомостей". І ось так все стає зрозуміло.

Багаторічний військовий оглядач "Коммерсанта", батько якого "випав із вікна" під час розслідування махінацій у міноборони. Журналіст, через статтю якого про Матвієнко розігнали всю політичну редакцію газети. Чоловік, який відразу пішов із "Ведомостей" після приходу туди Шмарова.

І ось тепер – справа про держзраду. Ми непомітно, як це завжди і буває, пробили крихке дно, потрапили на новий виток репресій. За думку Світлані Прокоп'євій вимагають шість років. Найбільшого російського режисера Кирила Серебренникова роками тягають по судах. І якщо тут ще рятує розголос (поки рятує!), то у справах "Сети" і "Нового величия" надії немає, а скільки таких справ.

За божевільними статтями про тероризм, державну зраду – все, як у добре знані 30-ті.

Чим закінчився вчорашній день? Ударом шокером у пах Єгорові Лєсних і кримінальною справою на Петра Верзілова за канадський паспорт. Чим почався нинішній день? Обшуками у кримських татар. Ми не помічаємо, звикли, це далеко. А продовжився день тим, що близько.

Полювання триває вже не на політиків та активістів, тепер під прицілом журналісти і "творча інтелігенція".

І хто там розраховував на прокурора Краснова? Ось він у всій красі. У цій системі нормальні люди довго не живуть. Або мутують, або йдуть.

Обнуленець радіє, у нього розв'язані руки, тепер можна взагалі все. А люди – що люди, вони звично промовчать. Facebook у дрезденського резидента немає і не буде.

Що можна зробити просто зараз? Як протистояти? Приїжджайте в Люблінський суд о 15.00. Там укотре спробують оголосити строки для хлопців із "Нового величия". Усе, що у нас є зараз, – це солідарність.

Джерело: Дмитрий Гудков / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора