Нового голову Верховного Суду обрало, зокрема, 13 суддів, які брали хабарі разом із Князєвим

Фото: Юрій Бутусов / Facebook

Нового голову Верховного Суду Станіслава Кравченка обрало 13 суддів, які взяли хабарі разом зі звільненим головою Верховного Суду Князєвим.

Верховний Суд, здається, вирішив підірвати довіру до себе в суспільстві й обрав нового голову голосами суддів-злочинців, які є співучасниками злочину, скоєного колишнім головою Князєвим.

НАБУ ще не знайшло всіх грошей, які були виділені Князєвим для 13 суддів Верховного Суду, котрі ухвалювали потрібне судове рішення щодо спору олігархів Жеваго й Коломойського. На записах чітко чутно, що Князєв роздав 13 пакетів грошей від $50 тис. до $150 тис. своїм колегам. НАБУ провело обшуки в усіх цих суддів і зібрало в них більшу частину коштів, але далеко не все. Тому дуже скоро будуть нові підозри стосовно інших хабарників.

І замість того, щоб дочекатися результатів розслідування або хоча б відсторонити всіх підозрюваних суддів від пленуму, їм, навпаки, дозволили голосувати.

Не було фактично ніякої виборчої кампанії, ніяких обговорень у суддівській спільноті.

Чомусь новий пленум Верховного Суду відбувся миттєво, за кілька днів, і новим головою обрано суддю Кравченка, якого Громадська рада доброчесності визначала не гідним суддівського звання.

Кравченка обрано голосами, зокрема, суддів-хабарників.

Через таку дуже дивну поспішність у конкурсі відмовився брати участь один із гідних кандидатів – суддя Верховного Суду, військовослужбовець ЗСУ Олександр Мамалуй. Не було часу для просування й деяких інших сильних кандидатур інших суддів.

Навіщо так псувати власну репутацію? Невже судді не розуміють, що лише репутація та довіра тільки й мають справжню цінність?

Джерело: Юрій Бутусов / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора