Кремль уже не наважується протестувати із приводу дотримання Казахстаном санкцій проти РФ. Це приниження сусідом, якого ще вчора вважали "своїм"

Фото: Sergiy Taran / Facebook

Путіна "кинув" іще один союзник по ОДКБ. Президент Казахстану Токаєв заявив, що його країна буде дотримуватися санкційного режиму у відношенні Росії.

Про це він сказав під час свого візиту в Німеччину. Можна було б подумати, що це він сказав лише з дипломатичних міркувань. Але ж, наприклад, Грузія, яку звикли вважати "прозахідною країною", публічно заявила, що не буде підтримувати санкційний режим. Мовляв, це не в її інтересах!

А от Токаєв вважає, що в інтересах Казахстану підтримувати антиросійські санкції. І це той самий Токаєв, який утримався при владі ледь не завдяки Росії. Пам'ятаєте акції протесту минулого року, коли в Казахстані була оголошена операція ОДКБ щодо охорони важливих об'єктів? Тоді багато хто вважав, що після цих подій Токаєв буде одвічно зобов'язаний Росії і робитиме все, що скажуть у Москві.

Але поки робить Токаєв усе, що кажуть у Казахстані. Або – що іноді кажуть на Заході. А ще іноді – що кажуть у Пекіні.

Російські пабліки вже здіймають із цього приводу скандал. Але російське МЗС, навпаки, було максимально ввічливим і заявило, що сподівається, що дотримання Казахстаном антиросійських санкцій не вплине на розвиток казахсько-російських відносин.

Уявляєте? Дотримання Казахстаном антиросійських санкцій не вплине на розвиток казахсько-російських відносин! Кремль уже не наважується навіть протестувати із цього приводу. Бо з усіма сусідами вже пересварилися і далі сваритися та лякати вже немає куди й немає чим.

Ось так виглядає приниження путінської гордині сусідом, якого ще вчора вважали "своїм".

Джерело: Sergiy Taran / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора