Відповідальність за забезпечення опалювального сезону Зе-команда переклала на місцеві бюджети. Наші податки використають на покриття цін за газ

Фото: Виталий Журавский / Facebook

За провали нинішньої влади з підготовки до опалювального сезону розраховуватимуться прості українці – космічними й несправедливими тарифами на газ та електроенергію і пограбуванням місцевих бюджетів.

Підписали меморандум між центральною владою та органами місцевого самоврядування щодо забезпечення опалювального сезону. Відповідальність за це Зе-команда переклала на місцеві бюджети. Тепер звідти заберуть майже всі кошти, які запланували для будівництва та ремонту лікарень, шкіл, дитсадків... І їх використають на покриття цін за газ. А це десятки мільярдів коштів наших із вами податків.

Енергетичне питання сьогодні є проблемою номер один.

У надрах України трильйони запасів газу. Ніхто не займається розробленням нових родовищ. Якби влада була відповідальною і думала про простих українців, то сьогодні ми б не мали проблеми із забезпеченням газом населення та промисловості.

Уряд зобов'язаний затвердити програму розроблення нових газових родовищ. І негайно почати її виконувати.

Наразі достатньої кількості вугілля для вироблення електроенергії немає. Навесні одну тонну вугілля цілком реально було придбати за ціною $50–60. Якби в керівництві держави не займалися відосиками й шоу, а розв'язували нагальні проблеми українців, то вчасно зробили б відповідні запаси. Сьогодні одна тонна вугілля коштує $270. На складах є лише 770 тис. тонн вугілля за потреби не менше ніж 3 млн тонн.

Де брати вугілля?

Купувати його в ПАР і США – дорога розкіш. Наш бюджет не потягне. Залишається тільки один вихід – негайно нарощувати видобування вітчизняного вугілля, закладати нові лави, особливо для державних шахт.

Владо, схаменися!

Джерело: Журавский на связи / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора