Посадіть цибулини тюльпанів у бетонному кільці – клумба вразить цвітінням, наче в Голландії

Садівник показав незвичний варіант клумби з бетонного кільця
Скріншот: Наша дача / YouTube

На YouTube-каналі "Наша дача" поділилися секретами, як створити клумбу з тюльпанами, котра буде схожа на справжню маленьку Голландію.

Тюльпани, одні з найгарніших весняних квітів, заслуговують на своє місце в кожному саду. Висадження тюльпанів восени дає їм змогу зацвісти на два тижні раніше, ніж навесні. Тому, якщо хочете мати яскраву клумбу навесні, час висаджувати тюльпани саме зараз.

Відомий садівник Валерій Козюбердін, котрий має на своєму каналі в YouTube відео з мільйонними переглядами, пропонує оригінальний спосіб висадження тюльпанів у бетонному кільці, яке може стати прикрасою вашого саду. 

Коли садити тюльпани?

Найкращий час для висадження тюльпанів – це період із кінця вересня до кінця жовтня. Саме в цей час цибулини встигають вкоренитися перед настанням перших морозів. А це не тільки захищає їх від холодів, але й дає змогу квітам зацвісти раніше навесні.

Як правильно посадити тюльпани?

Автор радить використовувати бетонні кільця, шини, вазони або чаші для створення клумби. Для цього в кільце закладають ґрунт, коров'ячий перегній і додають добрива пролонгованої дії, як-от суперфосфат (30–60 г). Це зробить квіти яскравішими, стебла – товстішими, а листя – зеленішим.

Для кільця діаметром 90 см знадобиться приблизно 70 цибулин тюльпанів. Заглиблення для цибулин потрібно робити на 10–12 см, відступаючи 5–6 см від краю кільця. До тюльпанів можна додати інші весняні квіти, наприклад, мускарі.

Після висадження цибулин землю зверху добре ущільнюють, щоб рослини були захищені від зимових морозів. Така клумба стане справжньою окрасою вашого саду навесні, радуючи своїми яскравими барвами.