Скористайтеся цими порадами, щоб не купувати лимон із хімікатами

Перевірити лимон на наявність хімікатів можна за допомогою паперової серветки
Фото: depositphotos.com

Щоб купити якісні лимони, треба звернути увагу на зовнішні характеристики. Про це 24 жовтня йдеться в публікації на сайті Ukr.Media.

"При покупці лимонів зверніть увагу на їхній зовнішній вигляд. На шкірці не повинно бути коричневих міток, темних плям і чорних вкраплень – такі дефекти говорять про те, що плоди підморозили під час перевезення або порушили правила зберігання, – наголошують у статті. – Оцінити їхню зрілість можна по блиску шкірки: у недозрілого цитруса поверхня матова, а шкірка стиглого блищить. Колір лимона може бути від світло-зеленого до помаранчевого або жовтого, можливі вкраплення зелених відтінків".

Окрім того, стиглий плід під час міцного стискання злегка пружинить, але залишається твердим, а якщо після натискання шкірка не повертається до первісного вигляду, то, найімовірніше, він перезрів.

"Аромат лимона повинен відповідати запаху цитруса без будь-яких сторонніх домішок. Слабковиражений аромат при легкому натисканні на шкірку є ознакою того, що лимони вирощені за допомогою хімікатів", – наголосили автори публікації.

Перевірити лимон на наявність хімікатів можна за допомогою паперової серветки. Для цього притисніть її до плоду й огляньте – якщо на ній залишилися сліди ефірних олій, плід не обробляли хімікатами.

"Ці прості правила допоможуть вам придбати якісний товар, вирощений у природних умовах", – запевнили автори статті.