"Що спільного в мене, простої білої дівчини, і шестиразово судимого чорного героя протестів?" Собчак порівняла похорон Флойда зі своїм весіллям

Собчак: Обрядовість – ось наша єднальна нитка!
Фото: xenia_sobchak / Instagram

Російська телеведуча Ксенія Собчак створила фотогалерею зі знімків свого весілля з режисером Костянтином Богомоловим і похорону афроамериканця Джорджа Флойда.

Російська телеведуча Ксенія Собчак опублікувала в Instagram добірку знімків свого весілля з режисером Костянтином Богомоловим. Стилістику свого весілля вона порівняла з похороном афроамериканця Джорджа Флойда, загиблого після затримання поліцейськими.

"Здавалося б, що спільного в мене, простої білої дівчини з міста білих ночей, і шестиразово судимого чорного героя протестів? Обрядовість – ось наша єднальна нитка! Постмодерн усіх країн і кольорів, об'єднуйся! Приємно, звичайно, бути світовими трендсетерами обрядової постіронії, доступної тільки обраним інтелектуалам-естетам і... Флойду! І в цій точці раптом я і Флойд, ми стали братами і стали рівними! Амінь і хай живе VIP-RIP", – написала вона.

Весілля Ксенії Собчак і Костянтина Богомолова відбулося 13 вересня 2019 року.

У США після смерті афроамериканця Джорджа Флойда, який загинув 25 травня через жорстке затримання поліцейськими, почалися антирасистські протести.

Демонстранти вийшли на вулиці й почали закидати поліцейські дільниця петардами і пляшками.

Пізніше про свою участь в акції заявили співачка Дженніфер Лопес і син Вікторії та Девіда Бекхемів Бруклін Бекхем.

2 червня американські зірки ініціювали в соціальних мережах антирасистський рух Blackout Tuesday, виставивши на своїх сторінках квадрати чорного кольору.

Флойда поховали 10 червня.