Стоун розповіла, як облаштувати притулок під час протестів, що охопили американські міста

Стоун радить американцям подбати про безпеку під час протестів
Фото: ЕРА

Американська актриса Шерон Стоун не приховує, що хвилюється за особисту безпеку під час протестів, які відбуваються у США після смерті американця Джорджа Флойда.

Американська актриса Шерон Стоун оприлюднила в Instagram відео, розповівши підписникам, як облаштувати у своєму будинку безпечне місце під час протестів, які відбуваються у США у зв'язку зі смертю американця Джорджа Флойда.

За словами актриси, людям необхідно зробити запаси води та продуктів, а як притулок облаштувати ванну кімнату або будь-яке приміщення, де немає вікон. Стоун також порекомендувала подбати про заряджання телефона й ноутбука, а також перенести у притулок ковдру та подушки.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Make a room safe here's how

Публікація від Sharon Stone (@sharonstone)

Афроамериканець Джордж Флойд помер 25 травня після жорсткого затримання поліцейськими в Міннеаполісі. Судмедекспертиза підтвердила, що смерть настала внаслідок удушення. Патрульні підозрювали Флойда в тому, що він розрахувався підробленою 20-доларовою купюрою.

Жителі міста на знак протесту вийшли на вулиці й почали закидати поліцейських петардами і пляшками.

Згодом протести охопили практично всю країну. Їх супроводжують заворушення й сутички з поліцією, демонстранти підпалюють машини, б'ють вітрини і грабують магазини.

29 травня поліцейського Дерека Шовіна, який застосував задушливий прийом щодо Флойда, заарештували.

Влада ухвалила рішення про застосування Нацгвардії в декількох містах. До 2 червня в дев'яти американських штатах загинуло 11 осіб, серед них – як поліцейські, так і демонстранти.

3 червня обвинувачення висунули трьом офіцерам поліції Міннеаполіса у справі про загибель Флойда.