67-річний Зібров: Якщо буде потрібно, авжеж, візьму в руки зброю і буду захищати свою родину й країну

Зібров: Сила і міць у мені є
Фото: Павло Зібров / Facebook

Український співак Павло Зібров в інтерв'ю, яке 6 серпня опублікували на сайті "Апостроф", заявив, що в разі потреби готовий мобілізуватися в ЗСУ.

"Чимало знаменитостей воюють, інші – тримають тил. Яка головна роль артиста під час війни? Чи мають люди, дотичні до сцени, воювати?" – запитали в 67-річного співака.

"Я пишаюся нашими артистами-захисниками, бо не так-то просто відкласти мікрофон і взяти до рук зброю. Поваги варті й ті знаменитості, які підтримують бойовий дух, їздять на передову до хлопців і дівчат, у шпиталі, організовують і беруть участь у концертах на підтримку, збирають кошти на всі потреби армії. Кожен на своєму місці має зробити все заради нашої перемоги. Головна роль артиста – бути потрібним глядачеві, воїнам, своїй державі, зробити все можливе задля перемоги як в тилу, так і на фронті", – сказав співак.

На уточнювальне запитання, чи бачить він себе зі зброєю в руках, Зібров відповів ствердно.

"Я вже парубок дорослий, трошки за... Але сила і міць у мені є і, якщо буде потрібно, авжеж, візьму в руки зброю і буду захищати свою родину й країну", – сказав він.

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. 23 липня 2024 року Верховна Рада 12-й раз продовжила воєнний стан і мобілізацію в Україні – до 9 листопада.

У квітні в Україні ухвалили оновлений закон про мобілізацію, він набув чинності 18 травня. Згідно з однією з його норм, усі військовозобов'язані протягом двох місяців (до 16 липня) мали оновити для терцентру комплектування та соцпідтримки свої персональні дані – через ЦПАП, електронний кабінет або прийшовши до ТЦК. 17 липня в Міноборони поінформували, що за два місяці військово-облікові дані оновило майже 4,7 млн українців.