Ані Лорак, яка готувалася набути російського громадянства, таємно покинула РФ. Артистка зробила гучну заяву про Путіна

За словами джерела, артистка зараз перебуває в одній із європейських країн, але з міркувань безпеки поки що побоюється розголошувати своє місцеперебування
Фото: Ани Лорак / Facebook

Виконавиця пісень українського походження Ані Лорак таємно покинула країну-агресора РФ за два тижні після того, як стало відомо, що вона подала документи на набуття російського громадянства. Про це виданню "ГОРДОН" повідомило ознайомлене джерело з її оточення.

За словами джерела, артистка зараз перебуває в одній із європейських країн, але з міркувань безпеки поки що побоюється розголошувати своє місцеперебування. На своїй сторінці в Instagram Ані Лорак уже назвала президента країни-агресора РФ Володимира Путіна терористом.

Співачка заявила, що після того, як їй нададуть дипломатичний захист, вона готова розповісти всю правду про те, що відбувається в російському шоу-бізнесі. На запитання людей з її оточення, чи планує вона повернутися будь-коли в Україну, Ані Лорак заявила, що й далі спокутує свою провину за замовчування російської агресії, тому таємно переказує гроші, вторговані від концертів у російських містах, на закупівлю морських дронів і дронів FPV для Збройних сил України.

Редакція видання "ГОРДОН" вітає читачів із 1 квітня. Будь-які збіги з іменами героїв цієї публікації є випадковими.

Контекст:

Ані Лорак (Кароліна Куєк) народилася 1978 року в місті Кіцмань Чернівецької області.

Із 2014 року артистка живе й виступає в РФ. 2 березня 2022 року Ані Лорак заявила, що "в Україні триває вбивча та руйнівна війна", і закликала її зупинити. Співачка не вказала, кому конкретно адресовано її заклик, а також те, що країна-агресор РФ напала на Україну.

19 жовтня 2022 року президент України Володимир Зеленський ввів санкції стосовно артистів, які підтримали політику російського лідера Володимира Путіна. У санкційному списку, зокрема, опинилася й Ані Лорак. 1 січня 2023 року співачка назвала ракетний обстріл Києва в новорічну ніч "ситуацією, яка затьмарила їй момент свята".